Hoe werkt het?

Het gebruik van de app Diabetes Voetencheck is heel eenvoudig en gratis.

 

1. U kunt de app gratis downloaden voor uw mobiel of tablet in de Apple App Store of de Android Play Store. U vindt de app onder de naam Diabetes Voetencheck.

2. U kiest uw podotherapeut als zorginstelling en u logt in met uw patiëntennummer en geboortedatum. Heeft u geen podotherapeut? Geen probleem! Klik dan op de onderste blauwe knop.

 

3. U bekijkt het informatiefilmpje en beantwoord de vragen die worden gesteld. Deze vragen dient u dagelijks of wekelijks (net wat u zelf instelt) te beantwoorden. U kan de vragen met ja en nee beantwoorden. Is uw antwoord nee, dan wordt u gevraagd een foto van de voeten in te sturen die de podotherapeut dan kan beoordelen. De podotherapeut bekijkt dan of het belangrijk is dat u de praktijk bezoekt. Het vermijden van zorg wanneer er risico’s zijn op slecht genezende wonden is niet wat we willen.

 4. Het is belangrijk dat u uw voeten regelmatig controleert. De app verstuurt u daarom een pushbericht dat vraagt of u uw voeten wil controleren.

5. Naast de dagelijkse voetcontrole kan u op ieder gewenst moment van de dag een foto insturen als u onregelmatigheden aan de voeten constateert. De foto komt rechtstreeks in de mailbox van de podotherapeut terecht. Hij/zij zal de foto beoordelen en bepalen of een (spoed) praktijkbezoek noodzakelijk is.

6. De podotherapeut bekijkt hetgeen wat u in de app invult dagelijks en neemt zo nodig contact met u op.

Factsheet.jpg

Hoe download ik de app?